tisdag 13 juli 2010

Big Power Meet i Västerås 2010.

Lördag den 10 juli i Västerås, det är Amerikanska bilar så långt ögat når. Hela Västerås myllrar av jänkejärn av dess olika slag & tillhörande folk.

Det är fina original renoverade bilar med stil & finess. Bilar som är modifierade med stor nogrannhet in i minsta detalj.
Bilar utan stil & finess ”Raggarbil” som också har sin charm, men framför allt alla modeller & stilar är nog representerade här.

Lika så är det med det tillhörande folket, dom som är här för att kanske hitta en bildel eller en pryl på swap marknaden, som man vill ha till pärlan där hemma.

Sen har vi dom som är där som ”jag” bara för att njuta av krom, mullrande V8 motorer & fylla själen med ro.

Så har vi dom typiska ”Raggarna”, dom är här också, dricker öl, skriker & skräpar ner, lite fördoms aktigt kanske men jag tror många har den bilden av en ”Raggare”.

Sen så stöter man på en och en annan tidsenlig Rockabilly typ, coolt klädd & med den rätta frisyren, 50 -60 talistisk ungdoms utstyrsel.

Ja det är bara att konstatera det finns mogna stilar & många ansikten på det som förmodligen allmänheten kallar oss ”Raggare”.



Jag bara säger… VILL HA.










En favorit.








Även politikerna är här, Sverige Demokraterna var på plats & delade ut flygblad.


Förmodligen för att värva lite röster in för kommande val, men politikerna lovar så mycket & håller så lite. Men dock kan Sverige Demokraterna kanske vunnit en röst, vi får se.


Dom verkar i alla fal förstå att motor hobbyn ger kunskap & ser att den behövs, det är bra att någon där uppe har ögon, öron & kanske kan förespråka för våran hobby.


Så att inte farbror polisen som var med i Landet Runt på SVT får bestämma, han som tyckte att EPA-traktor är något onödigt ont.




Familjens åk & en dag på ”stranden” observera surfing brädan på taket.




Två favoriter i repris.





Denna EPA-traktorn fyller i alla fal en funktion, den kommer från Stockholms trakten, måste ha varit en tidsödande resa.



Det framgår ej av bilden, men så är fallet. Det är en EPA – traktor.





Rockabilly bilar.









Något att lasta reserv delarna på.
























Mexikan stuk fanns det här med.



”Tre” gringos tar syd från solen.




Glidare








Ska det vara grön så ska den vara GRÖN.











1 kommentar:

  1. Mm sen finns det dom som åker dit för att ragga oxå :) Fina bilder som alltid =)

    SvaraRadera